Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Swiatło tylne

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
comfort
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jarosław

PostWysłany: Pią 19:49, 13 Cze 2008    Temat postu: Swiatło tylne

elo.. moj problem wyglada tak.

nie dzialalo mi swiatlo tylne . no to kupilem nowa zarowke i dalej nie dzialalo . masa jest , wszystako jest . do stacyjki dobrze podlaczone . no i po ktorejs tam probie jak podlaczylem zarowke to swiecila ladnie potem juz nie . moze kabel byl przecięty czy cos to podlaczylem bezposrednio od stacyjki nowym kablem do zarowki (masa byla) i nie swieci , probowalem na innych zarowkach i bez zmian . no wiec to moze byc stacyjka ?? chociaz niewiem, bo mi swiecilo . potem nie, i chwileczke dalej az calkeim nie swieci pzdr.

TAG-PUS ELEK-TYLN


Ostatnio zmieniony przez comfort dnia Pią 19:50, 13 Cze 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marcin21
Z Simsonem na ty
Z Simsonem na ty


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2996
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okrzeja

PostWysłany: Pią 20:05, 13 Cze 2008    Temat postu:

Wszystko zrozumiałem.Wide grinWide grin

A przy stacyjce świeci?

Z tego wynika że przy stacyjce świeci a jak jest dalej (na kabelkach) to już nie świeci..
Może to przez odległość od stacyjki.Wide grinWide grin

Jak przy stacyjce świeci to daj nowe kable do tylnej lampy i tyle.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kondzio333
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 1241
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:12, 13 Cze 2008    Temat postu:

Weź to sprawdź miernikiem gdzie jest prąd i jaki
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
comfort
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jarosław

PostWysłany: Pią 20:34, 13 Cze 2008    Temat postu:

przystacyjce nie swieci ;/ juz wogole i probowalem nowe kable
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kondzio333
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 1241
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:03, 13 Cze 2008    Temat postu:

Może ci aku padł?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Romek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 9063
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:11, 13 Cze 2008    Temat postu:

Kondzio przecież światła oryginalnie z akumulatora nie są puszczone wiec co to piszesz?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kondzio333
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 1241
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:21, 13 Cze 2008    Temat postu:

Romek ale on nic nie napisał na ten temat czy patrzy z aku czy z cewki. Z tego co mówi że wspomniał o stacyjce to wydaje mi się że patrzy z aku. Po resztą może ma pokopaną instalację i mu inaczej nie pasuje. Jak ma tylnie z cewki to niech podłonczy tył pod ten kabel co idzie z cewki świetlnej bezpośrednio razem z przednim i się wyjaśni
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Romek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 9063
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:26, 13 Cze 2008    Temat postu:

Kable z cewki też przechodzą przez stacyjke, inaczej światło świeciłoby cały czas.

Autorze - napisz co i jak masz w tym simsonie. Nie umiemy czytać w myslach. Przynajmniej ja Tobie ;>
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kondzio333
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 1241
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:35, 13 Cze 2008    Temat postu:

No wiem że przechodzą przez stacyjkę przecież to logiczne, ale skoro nic nie wspomniał o przednim świetle że nie świeci czy coś (przez co wnioskuje że jest wszystko ok) to chyba ze stacyjką jest wszystko ok. Jeśli świeci przednie światło dobrze to niech tylne do nie podepnie i będzie wszystko ok. Fakt że z przodu będzie troszkę słabsze światło ale przecież można dac żarówkę z mniejszymi W
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
comfort
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jarosław

PostWysłany: Pią 22:34, 13 Cze 2008    Temat postu:

no ot tak . szczerze mowilac to cos bylo kombinowane z ta instalacja bo nie sa co niktore kable oryg. no i wlasnie ze wlaczane mam swiatlo tylne i przednie osobno (przednie dziala) no ze tylko odpale sima to mi dziala przednie odrazu i nie wylacze a jak chcialbym wlaczyc tylne to musze stacyjke dac na II stopien . no i swiatla mam z cewki oba a nie z aku .

PS; i szczerze mowiac nie znam sie zabardzo na elektryce to sie pytam i pisze co wiem ;]


Ostatnio zmieniony przez comfort dnia Pią 22:37, 13 Cze 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
walker69
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mazury
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 22:51, 13 Cze 2008    Temat postu:

Spróbuj podłączyć światła w taki oto prosty sposób: kabel z światła tylnego połącz z kablem światła przedniego,podłącz je w 1 gniazdo przełącznika,kabel z cewki świetlnej w 2 gniazdo przełącznika. Lub tak: kabel ze swiatła tylnego połącz z kablem przedniego, podlącz do nich kabel cewki świetlnej. Zobacz jak będzie i zdaj relacje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
matiz1234
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Grójec
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 11:52, 24 Cze 2008    Temat postu:

A ja mam podobny problem z swiatłem tylnim a mianowicie dochodzi mi prąd do zarówki a ona nie swiecie jak odemne od stacyiki ten od normalnego swiatla tylnego i doczepie do masy to wtedy jest stop. Co to jest stacyika czy kable
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin