Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Światła przestały nagle działać.
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Zamieszkały na forum
Zamieszkały na forum


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 5927
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:15, 25 Mar 2008    Temat postu: Światła przestały nagle działać.

witam jechałem sobie a tu nagle światła mi zgasły :P patrze i żarówki wszystkie spalone długie / postojówka / tylnie

1) przednie długie i postojowa ( krótkie działają
2)tylne 5watt 6v (światło stopu działa)

wymieniłem przednia działa nie pali wymieniłem jedna tylnią i sie spaliła dałem 10watt 6v ( mam 2 lampy tylne

TAG-PUS ELEK-PRZE ELEK-TYLN
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lycha_15
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 01 Lis 2007
Posty: 2442
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łaziska City
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 22:37, 25 Mar 2008    Temat postu:

to daj do tylu 6v 21w(ja tak zrobilem i sie nie pali) prawdopodobnie miales to spowodowane tym ze jechales i musiala ci sie spalic jedna zarowka i na druga poszedl duzy prad i tez ja zjaral, przynajmniej u mnie tak sie dzieje
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Zamieszkały na forum
Zamieszkały na forum


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 5927
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 22:39, 25 Mar 2008    Temat postu:

ale jak to dał to mam świeczki i właśnie myśle że tak jest że jedna poszła i reakja łańcuchowa się zaczeła
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Zamieszkały na forum
Zamieszkały na forum


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 5927
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 21:02, 26 Mar 2008    Temat postu:

sorry za posta ale CZY WY NIE MACIE POJECIA CO JEST CZY WAM SIE PISAC NIE CHCE?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Romek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 9063
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 21:31, 26 Mar 2008    Temat postu:

Jak masz podłączone te dwie lampy z tyłu? idą dwa osobne kable czy jeden rozdzielny? Sprawdź jak masz w IRL miernik napięcie jakie dochodzi do żarówek z tyłu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Zamieszkały na forum
Zamieszkały na forum


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 5927
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 21:37, 26 Mar 2008    Temat postu:

no więc tak podłączyłem żarówki 12V 10 watt 2 z tyłu i świecą dalej czyli to tylko była reakcja łańcuchowa ? z tyłu 2 osobne kable
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Romek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 9063
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 22:54, 26 Mar 2008    Temat postu:

i działa ok? wszystko dobrze?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Zamieszkały na forum
Zamieszkały na forum


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 5927
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 23:01, 26 Mar 2008    Temat postu:

no działa a śmieszne jest to że ja mam 6 V a przednie minimalnie przygasa na bardzo wolnych obrotach ( 4 > 35kmh) ale minimalnie i chodzi dobrze a tylnie świeci tak że z 1km byś zobaczył
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KnightRider
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa/Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 23:07, 26 Mar 2008    Temat postu:

Mozna zamienic kable cewek, jednak musialbys napisac ktory kabel cewki masz gdzie podpiety, wtedy powiem Ci jak zamienic, bo niewiadomo co za spec to robil.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Zamieszkały na forum
Zamieszkały na forum


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 5927
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 23:34, 26 Mar 2008    Temat postu:

to Ci raczej nie napisze bo to nie ma sensu jak dobrze działa co nie ? a poza tym ja nie znam się na elektryce w simsonie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Zamieszkały na forum
Zamieszkały na forum


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 5927
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 19:27, 31 Mar 2008    Temat postu:

dobra odświeżam więc mi pali dalej ale nie odrazu dałem 12V dobrze święcą i jest git ale migacze mam 6V więc jak jest bo nic z tego nie rozumiem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Zamieszkały na forum
Zamieszkały na forum


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 5927
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 18:41, 01 Kwi 2008    Temat postu:

odświeżam simson mi na wolnych daje 12V a na średnich / wysokich koło 20V to nie dobrze ale 12V żarówek nie pali co się stało ? akumulator ma 6.10V
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MatiZ
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 1871
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Stale

PostWysłany: Pon 8:50, 07 Kwi 2008    Temat postu:

o chu*** niezle napiecie zaloz regulator napiecia i po problemie;pp
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Zamieszkały na forum
Zamieszkały na forum


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 5927
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 9:36, 07 Kwi 2008    Temat postu:

matiz dobrze jest Happy dałem z przodu żarówke 6V a z tyłu 12 v i jest git
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MatiZ
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 1871
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Stale

PostWysłany: Pon 10:12, 07 Kwi 2008    Temat postu:

a jak bys z przodu 12v zalozył?? i tak napiecie jest za duze jak mowisz ze az 20v
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin