Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Słabe światło przednie w S51

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
RedShadoW
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 228
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zamość
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:41, 11 Sty 2010    Temat postu: Słabe światło przednie w S51

Witam mam simsona s51 12V (tak gość mowil jak kupowałem). A wiec mam bardzo słabe swiatła zarówke mam taka jak pisze na lampie czyli 12V 35/35W. Ten simson byl kupiony od goscia ktory robil wszystko na odwal wiec wszystko moze byc zepsute i prosze was o to zebyscie mi w tym pomogli. ;(

TAG-SYZ ELEK-PRZE
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
borillo
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 02 Cze 2009
Posty: 782
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Siedlce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 23:48, 11 Sty 2010    Temat postu:

masz ładowanie i aqu?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
RedShadoW
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 228
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zamość
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 0:11, 12 Sty 2010    Temat postu:

aqu mam a czy ładowanie to nie wiem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
borillo
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 02 Cze 2009
Posty: 782
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Siedlce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 0:36, 12 Sty 2010    Temat postu:

jak masz zapalone światła i dodajesz gazu to się rozjaśniają czy nie?
P.S. silnik musi być zapalony
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 1:06, 12 Sty 2010    Temat postu:

borillo - ale co akumulator ma do lampy przedniej?
Z akumulatora są tylko zasilane kierunki, pozycyjne i klakson, więc jeśli przygazowanie ma mieć wpływ na jasność, to kierunkowskazów a nie światła z przodu.
RedShadoW - w tym dziale, na pierwszej stronie masz temat z podobnym problemem.
Zresztą jak poszukasz, to znajdziesz także inne.


Ostatnio zmieniony przez Syzyf dnia Wto 11:20, 12 Sty 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
RedShadoW
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 228
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zamość
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 17:42, 12 Sty 2010    Temat postu:

jak daje gazu to sie rozjasniaja ale jak podlaczylem na chwile do aku to świeciły zaje******
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:19, 12 Sty 2010    Temat postu:

Skoro robił na odwal się to sprawdź czy żarówki są na te 12v i czy akumulator jest tez na 12v.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
RedShadoW
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 228
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zamość
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:34, 12 Sty 2010    Temat postu:

akumulator i zarowki sa 12V ale co ma akumulator do swiateł, jak swiatla są z cewki??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marcin21
Z Simsonem na ty
Z Simsonem na ty


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2996
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okrzeja

PostWysłany: Śro 21:01, 13 Sty 2010    Temat postu:

Może gdzieś się spięcie robi.. puść nowe kable od cewki do stacyjki i od stacyjki do lamy przedniej i zobacz czy to w czymś pomoże..
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin