Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Słabe światła w simsonie S51

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gerardo1997
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Lut 2013
Posty: 39
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:38, 30 Maj 2014    Temat postu: Słabe światła w simsonie S51

Witam. W moim simsonie słabo świecą światła ( może nie są bardzo słabe, ale w simsonach znajomych świecą o wiele lepiej). Na postojowych świecą przyzwoicie. Elektryka 12 V. Z przodu żarówka 35/35W, z tyłu 10W. Cewka świetlna nowa ( niestety nie wiem jaka moc, na paragonie pisze "zwykła"). Ponadto na "długich" światło jest tak jakby rozproszone na pobocza, a ulicę widać o wiele gorzej. Kiedy zdjąłem żarówkę z tyłu, światło z przodu było prawie takie samo. Co może być nie tak?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:00, 31 Maj 2014    Temat postu:

Podłącz żarówkę prosto na wyjście cewki świateł i masę. Sprawdź czy świeci mocniej niż gdy jest w lampie czy tak samo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gerardo1997
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Lut 2013
Posty: 39
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 17:08, 02 Cze 2014    Temat postu:

A mógłbyś napisać jak to zrobić. Próbowałem robić podobnie, ale żarówka w ogóle nie świeciła. Zrobiłem to tak, że jeden biegun żarówki podpiąłem kabelkiem pod biało-czerwony kabel w stacyjce a drugi biegun do silnika. Nie znam się na tym Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:03, 05 Cze 2014    Temat postu:

Z wiązki kabli która idzie do schowka z silnika, jest przewód biało-czerwony. Znajdź go, odepnij od stacyjki (wcześniej zapamiętaj gdzie był, żebyś nie musiał demontować stacyjki ). Wyjmij żarówkę z przedniej lampy, obudowę żarówki podłącz kabelkiem do silnika ( masy ) a do jednego styku ( długie lub krótkie) podłącz biało-czerwony przewód. Zapal silnik i sprawdź jak świeci, potem możesz zamienić długie z krótkimi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gerardo1997
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Lut 2013
Posty: 39
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 19:43, 06 Cze 2014    Temat postu:

Z wiązki wychodzą 2 biało-czerwone kable. Jeden idzie do stacyjki, drugi do skrzynki bezpieczników pod stacyjką. Próbowałem dwa i dalej żarówka nie chciała świecić. Co mogę robić źle?

Ostatnio zmieniony przez Gerardo1997 dnia Pią 19:48, 06 Cze 2014, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DeNiroRob
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 97
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 17:30, 07 Cze 2014    Temat postu:

z tyłu powinna być pozycyjna 5W stop 21W
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:13, 07 Cze 2014    Temat postu:

Być może masz inne kolory niż w oryginale. W takim razie musiałbyś rozpoznać w iskrowniku cewkę od świateł i sprawdzić który przewód z niej wychodzi i odnaleźć go schowku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin