Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Słaba iskra w elektroniku

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robert-92
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dobrodzień

PostWysłany: Czw 16:12, 16 Sie 2007    Temat postu: Słaba iskra w elektroniku

Jechałem sobie na simku i wraz mi zgasł, mam słabą iskre nie wiem ale chyba kostka w zapłonie mi siadła piszcie jak moge sprawdzić czy działa Happy

TAG-PUS ELEK-ELEK
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Czw 19:43, 16 Sie 2007    Temat postu:

Powiem szczerze ze nie wiem jak ta kostke sprawdzic ale ona niezwykle rzadko siada iskre masz a tak raczej by nie było zobacz na innej swiecy,jezeli ci przerywa to raczej cewka zaplonowa na plytce ale posprawdzaj wszystko,np. mase.Cześć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marek
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 369
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Opole

PostWysłany: Czw 20:16, 16 Sie 2007    Temat postu:

Pierwsza zasada to sprawdzić na innej świecy. Może to właśnie wina świecy. Potem jak to nie pomoże to sprawdź te świece na innym simku elektorniku, jak iskry będą ok. to chyba cewka zapłonowa ale głowy sobie nie dam urwać. Sprawdź czy masz też wszystko wyizolowane. Bo jakby kostka padła to tak jak napisał gugu nie było by w ogóle iskry
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robert-92
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dobrodzień

PostWysłany: Czw 21:33, 16 Sie 2007    Temat postu:

świece zmieniałem a może modół nawalił
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Pią 9:37, 17 Sie 2007    Temat postu:

Jezeli masz miernik to sprawdź ile v daje zaplonowa to ten czerwony 1 kabel w nodule powinna dac ok.60--100v modul raczej nie bo by nie bylo iskty zobacz tez jak iskrzy kabel od cewki butelk. tzn odkrec od cewki butelkowej czarny dotknij nim do silnika i depnij starterem.Cześć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robert-92
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dobrodzień

PostWysłany: Pią 17:49, 17 Sie 2007    Temat postu:

A jak daje cewka mniej to jest to wymiany? bo mam na niej małą ryske
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Sob 8:38, 18 Sie 2007    Temat postu:

Ryske na zwojach masz? może jest przepiecie,ale powinienes ja sprawdzić ile v daje bo nie trudno wydac kase,a jak nie to to jednak żal.cześć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robert-92
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dobrodzień

PostWysłany: Sob 12:44, 18 Sie 2007    Temat postu:

jak kopne to pokazuje do 5-6v
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Sob 21:20, 18 Sie 2007    Temat postu:

Niestety do wymiany pisalem wyzej ile dac powinna tylko sprawdz na czerwonym przewodzie przed modulem.Cześć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robert-92
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dobrodzień

PostWysłany: Sob 21:42, 18 Sie 2007    Temat postu:

ale gdzieś mi magneto o jakąś cewke ociera i ciężko chodzi
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Nie 9:24, 19 Sie 2007    Temat postu:

Magneto w elektroniku nie powinno trzec(a w jakim powinno!!)szczegolnie nie moze dotykac kostki(czujnika challa).Cześć
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robert-92
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dobrodzień

PostWysłany: Wto 16:55, 21 Sie 2007    Temat postu:

Juz znalazlem to chyba cewka butelkowa do dupy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin