Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
[simson sr50] Przeróbka Instalacji i ładowania 6V->12V

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Galaxyblow
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 04 Sie 2015
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 14:56, 04 Sie 2015    Temat postu: [simson sr50] Przeróbka Instalacji i ładowania 6V->12V

Witaj kolegów . mam mały problem . Otóż w moim simsonie zmieniłem wszystkie cewki na 12V oraz zamiast cewki świetlnej dałem ładowania . Problem polega na tym, że są dane dwa mostki prostownicze po jeden na cewki ładowania no i problem zaczyna się gdy dotykam (obojętnie z której cewki ) kabel "-" do masy ( kabel od plusa nie jest nigdzie podpięty ) to z kabla "-" gdy przejeżdżam po śrubce się iskrzy. nie mam pojęcia co to może być , dodam też ze gdy na kablu "-" założę żarówkę i dotknę masy to świeci . Tak jakby coś pobierało prąd . po prostu nie mogę podłączyć masy ....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 15:50, 04 Sie 2015    Temat postu:

Pewnie masz cewki masowe. Sprawdź...
Albo mostki źle podłączone.


Ostatnio zmieniony przez Syzyf dnia Wto 15:50, 04 Sie 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Galaxyblow
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 04 Sie 2015
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:06, 04 Sie 2015    Temat postu:

iskrzyło się dlatego , że ładowało . Ale ładowanie jest nie wystarczające bo tylko 0,5 A a jak jeszcze włączę światła to koniec dwie cewki 12v nie dają rady ładować i utrzymywać żarówek ;( ... Czy jest jakiś sposób na podniesienie wydajności cewek , oraz co myslicie o zapłonie Ducati energia ?? :] :] :] :]

dobra poradziłem sobie sam , ładowanie 14 v i 2,5 A .


Ostatnio zmieniony przez Galaxyblow dnia Śro 14:56, 05 Sie 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin