Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Simson s51 problemik z elektryką

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Buttman
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 16 Wrz 2012
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:16, 18 Wrz 2012    Temat postu: Simson s51 problemik z elektryką

witam mam problem z elektryka gdy go kupilem to pierwszy tydzień jezdzilo dobrze kierunki i światła wszystko chodzilo. Po jakims czasie to bylo tak jak by akumulatora nie ladowalo i zero kierunkow ani swiatel. Gdy zaglądnalem do akumulatora to ten koles cos poprzerabial normalnie nie wiedzialem o co kaman. Więc odlączylem aku i swiatla pod cewke podlaczylem i narazie bez kierunkow jezdze i nie wiem za bardzo co zrobic . Mysle kupować nowy akumulator 12v i pytam czy macie jakis schemat z podlaczeniem tego wszystkiego?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
machul333
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 22 Kwi 2011
Posty: 42
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 20:57, 18 Wrz 2012    Temat postu:

Najpierw napisz jaka instalacja- elektronik,platyny
Czy masz jakieś ładowanie - elba , regulator od chinola

W tedy się dobierze konkretny schemat.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:59, 18 Wrz 2012    Temat postu:

Prawdopodobnie nie działa ci układ ładowania.
Napisz to co kolega wyżej chciał, czyli: napięcie instalacji, jaki regulator, jaki zapłon.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin