Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Simson odpali a jak zgasze to nie ma iskry
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nexon8633
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 14:18, 13 Sie 2011    Temat postu: Simson odpali a jak zgasze to nie ma iskry

witam simek jest electronic wymieniłem impulsator a teraz jest jeszcze gorzej odpali zgasze i iskry nie ma odczekam z godzine dwie i odpali wymieniłem tez cewke na iskrowiniku i butelkową a impulstator jest na 100% dobry bo miezyłem go prosze o szybka pomoc z gory dzieki

TAG-SYZ ELEK-ELEK
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:00, 13 Sie 2011    Temat postu:

Jak zgasisz to normalne że nie ma iskry Wink (1)
Hmm, swoją drogą dziwny problem. A jak już zapali to możesz normalnie jeździć czy gaśnie sam po jakimś czasie ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TERY
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 1141
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Sob 21:17, 13 Sie 2011    Temat postu:

sprawdź stacyjke .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nexon8633
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 12:16, 14 Sie 2011    Temat postu:

jak odpali to normalnie mozna jezdzic chodzi równo i jest zrywny a jak zgasze to juz nie ma iskry i trzeba czekac a stacyjke jak mozna sprawdzic??

aha i czy to moze byc moduł bo mam orginał dosc stary

prosze o szybka odpowiedz!!


Ostatnio zmieniony przez nexon8633 dnia Nie 14:22, 14 Sie 2011, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tomekszr
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 54
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: 3-miasto
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 19:23, 14 Sie 2011    Temat postu:

może byc modul. w tamtym roku mialem tak samo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:54, 14 Sie 2011    Temat postu:

Stacyjka odpada, ale dla pewności odłącz kabel idący do styku 2 stacyjki. Nie będziesz miał gaszenia. Będzie odpalał na pozycji 0.
To raczej nie to, bo niby dlaczego miało by się coś stykać na godzinę...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nexon8633
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 10:19, 15 Sie 2011    Temat postu:

ok spoko a to urzadzenie za stacyjka takie 2 cewki to co to jest??

Ostatnio zmieniony przez nexon8633 dnia Pon 10:23, 15 Sie 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 11:10, 15 Sie 2011    Temat postu:

To będzie prostownik. Nie ma wiele wspólnego z zapłonem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nexon8633
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 16:57, 15 Sie 2011    Temat postu:

aha spoko dzieki juz mnie to wkur.... a nie weim za co sie brac a nie chce piniedzy wurzucic w bloto od czego zacząc co wymieniac?? doradzcie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wision
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 01 Kwi 2011
Posty: 275
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Grudziądz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 17:35, 15 Sie 2011    Temat postu:

Pożycz od kogoś moduł i będziesz wiedział Wink (1) Nie musisz od razu kupywać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nexon8633
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 8:58, 16 Sie 2011    Temat postu:

ta ale nie mam od kogo bo we wsi tylko ja mam simka z elektronicznym zapłonem a w pobliskich wsiach maja ale tez na platynkach i nic z tego
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:55, 16 Sie 2011    Temat postu:

http://www.simsonrulez.fora.pl/font-color-black-elektryka,26/rozwiazywanie-wszystkich-problemow-z-zaplonem-elektronicznym,25036.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marcias
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 4639
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Palędzie/ k. Poznania

PostWysłany: Śro 1:23, 17 Sie 2011    Temat postu:

Jaką rezystancję ma impulsator ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nexon8633
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 11:36, 18 Sie 2011    Temat postu:

impulsator jest nowy czerwony ma 15 .8 omów
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nexon8633
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:37, 18 Sie 2011    Temat postu:

elo !!! o co chodzi z tym impulsatorem ??pustack czytałem to za duzo zabawy jak dla mnie niestety nie znajde czasu na takie cos

Ostatnio zmieniony przez nexon8633 dnia Czw 21:38, 18 Sie 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin