Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

simson gasnie przy właczaniu swiateł

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maniek9411122
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 18:36, 24 Lip 2010    Temat postu: simson gasnie przy właczaniu swiateł

siemka mam sima sr50 i mam problem z światłami jak włączę światła to spada z obrotów i gaśnie.I mam jeszcze problem z gaźnikiem muszę co chwile musnąć ssanie bo inaczej gaśnie co o tym sądzicie

TAG-SYZ ELEK-INSR
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Prezes333
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 30 Kwi 2010
Posty: 249
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:09, 24 Lip 2010    Temat postu:

Jeżeli gaśnie po włączeniu świateł musisz ustawić wolne obroty podczas, gdy światła są włączone. Po tych czynnościach powinno być już dobrze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marshal
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 1242
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:18, 24 Lip 2010    Temat postu:

Hahaha no to teraz doje**łeś Prezesie :P

Maniek sprawdź czy nie masz gdzieś przebicia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maniek9411122
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:22, 24 Lip 2010    Temat postu:

przebicia nie ma bo dzisiaj go przywiozłem od elektryka który załozył wszystkie nowe kable
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Prezes333
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 30 Kwi 2010
Posty: 249
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 20:07, 24 Lip 2010    Temat postu:

Mnie na razie chodzi o światła. Jeżeli się nie znasz Marshal to nie opowiadaj bredni. Gdy włączysz światła cewka wytwarza napięcie i straty muszą w coś pójść. Spadek obrotów jest tego wynikiem. Proszę o wypowiedź jeszcze inne osoby co do mojego postu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3767
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:25, 24 Lip 2010    Temat postu:

Moim zdaniem przyczyna podana przez Prezesa333 jest bardzo możliwa. Tym bardziej, że autor tematu napisał: jak włączę światła to spada z obrotów i gaśnie.
Czyli nie jest to gaśnięcie raptowne, jak wyłączenie zapłonu lecz powolne.
Dodatkowe obciążenie silnika poborem prądu z prądnicy może teoretycznie spowodować spadek obrotów, szczególnie np. przy żarówce mocniejszej niż standardowa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MrKrzysiek95
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 01 Cze 2010
Posty: 1076
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lhr
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 8:32, 25 Lip 2010    Temat postu:

A w gażniku pewnie zawiesza ci się pływak, i i cały czas ssanie musi być włączone ponieważ pływak gdy się zawiesza zatrzymuje dopływ paliwa.Odkręć gaźnik i zobacz czy nie wytarła ci się ośka na której zaczepiony jest pływak, jeśli wytarła się to niewielkimi szczypcami zduś cały kanalik w który wchodzi ośka nie za mocno aby ośka jak wejdzie w kanalik miała trochę luzu (w moim przypadku to pomogło a miałem idntyczny problem).Zrób tak jak ci napisałem lub najlepiej kup nową ośkę lub jak masz przełóż z innego gaźnika.To tyle z mojej strony.

P.S.Tylko zrób to dobrze.i powodzenia Happy

EDIT: problem z gaźnikiem to chyba nie ten dział


Ostatnio zmieniony przez MrKrzysiek95 dnia Nie 8:34, 25 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wowkas
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 162
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Biłgoraj

PostWysłany: Śro 12:08, 28 Lip 2010    Temat postu:

Miałem taki sam problem. Po włączeniu świateł jakby co 5 sekund wyłączał się zapłon i zdychał czasami. Ja w swoim simsonie wyczyściłem styki przerywacza oraz końcówki kabla Wysokiego Napięcia skróciłem o ok. 0.5cm bo były poupalane i teraz jest git. To nie wina gaźnika jeśli chodzi normalnie na wyłączanych światłach a jak włączysz to zdycha.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin