Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
s51 elektronik - iskra zanika na ciepłym silniku

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Hokum
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 13 Wrz 2007
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kołobrzeg

PostWysłany: Wto 17:29, 16 Paź 2007    Temat postu: s51 elektronik - iskra zanika na ciepłym silniku

Witam.

Mam problem. Gdy przejade jakies 400 - 500 metrow silnik mi gwaltownie gasnie. Przez jakis czas nie ma iskry, a gdy silnik troche ostygnie jest ok. I tak w kolko - kawalek przejade i gasnie. Prosze o pomoc i pozdrawiam.

P.S. Mam sima s51 b2-4

TAG-SYZ ELEK-ELEK
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamillo_93
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 1615
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Wto 18:54, 16 Paź 2007    Temat postu:

Ale pali od strzała jak jest zimny?? Jak jeździ na ssaniu, pali jak zgaśnie?? Opisz to ;D Może kondensator do wymiany??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafiki
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 414
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Poznań

PostWysłany: Wto 21:40, 16 Paź 2007    Temat postu:

Posprawdzaj czy kable na iskrowniku nigdzie nie sa po przerywane.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KnightRider
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa/Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 16:55, 17 Paź 2007    Temat postu:

Jesli to prawdziwy B2-4 to powinien miec elektroniczy zaplon.

Wymien swiece, jesli masz od kogo - to zamien sie modulami (to pudelko w puszce filtra powietrza.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Hokum
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 13 Wrz 2007
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kołobrzeg

PostWysłany: Śro 20:00, 17 Paź 2007    Temat postu:

Jest to prawdziwy b2-4, i ma elektroniczny zaplon. Dlatego mam problem. Swiece wymianialem, ale bez skutku. I nie znam nikogo kto mialby simsona... Same Jawy i Romety... Sad (1)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Śro 0:06, 31 Paź 2007    Temat postu:

A ja podjeżewam cweke w magnesiecie. Wlaśnie nie dawno tak miałem ;/ i ten kabelek co już wychodzi z cewki i idzie do tej blaszki przy cewce jak sie nagrzał to miał przwbicie i tracił iskre. Ja radzę ci zdjąć isrwnik wykręcić cewke zapłonową i owinąć ją dobrze tajmą izolacyjną tak żeby tylko ta blaszka wystawała i zamontować spowrotem. i zobacz co będzie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
enduros70
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 661
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jarosław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 9:25, 31 Paź 2007    Temat postu:

Pamiętam że był kiiedyś taki sam temat. Gość wymieniał świece a i tak nei było iskry dopiero gdzeiś za pół godizny wracała. To była wina modułu jak dobrze pamiętam. Ale jakbyś już kupował to tylko org. bo każdy mówi że podróby pochodzą miesiąc i sie psują.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Śro 15:38, 31 Paź 2007    Temat postu:

No też może to być też przyczyna modułu tak jak mogą inni ;]. A enduros70 ma racje te polskie są do doopy ;/ bardzo szybko padają ale czasami trafiają sie dobre ale ja polecam węgierski moduł ;].
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin