Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Rodzaj Elektryki.Potrzebna Pomoc

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Drapekmistrz2201
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 30 Gru 2014
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 17:24, 07 Sty 2015    Temat postu: Rodzaj Elektryki.Potrzebna Pomoc

Witam posiadam simsona s51(Tuningowy na s70)I mam problem z elektroniką.

Z zapłonu wychodzi 5kabli.Jak ściągnę prawy boczek do jest podłączona taka buteleczka około 5cm.Z lewej strony mam stacyjkę,akumulator i 2 bezpieczniki

Nw jaki to zapłon bo mam go dopiero krótko.

Model S51 a nw dokładnie jaki rodzaj czy B1,B2...

Wyprodukowany w 1986r 4biegowy posiada kierunkowskazy.przednią lampę.i tylną.Posiada gumy na podnóżkach.
PROSZĘ O POMOC
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jarasek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 527
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lubuskie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 17:42, 07 Sty 2015    Temat postu:

Witam , jaki dokładnie masz problem z tą " elektroniką " ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Drapekmistrz2201
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 30 Gru 2014
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 17:02, 08 Sty 2015    Temat postu:

Ogólnie tą co mam elektronikę to jest tak poje,że kabel od świateł przednich gasi Simsona.

Krótko mówiąc plątanina Kabli i na dodatek wszystkie są czerwone,Nie wiadomo co z czym połączyć.

Na początku były światła i z dnia na dzień:Brak sygnału,Kierunków,I w końcu brak świateł,Co dziwne jak przeciągnę go na każdym biegu czasami się zapalają na około 5 minut po czym gasną,sprawdzałem i nic tam nie ma.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jarasek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 527
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lubuskie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 18:06, 08 Sty 2015    Temat postu:

Musisz zrobić rozpoznanie pacjenta , zacznij od sprawdzenia stojanu zobacz dokładnie jakiem masz cewki i rozrysuje sobie wszystkie odczepy , przyda się miernik , potem już będzie z górki , ilością wychodzących kabli ze silnika sie nie sugeruj bo w większości takich przypadków każdy poprzedni "specialista" dodaje swoje wedle uznania :look
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Drapekmistrz2201
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 30 Gru 2014
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 18:26, 08 Sty 2015    Temat postu:

Ok dzięki ziomek za info.
Szerokości Na Drodze
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mlodywedkarz
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 05 Lip 2009
Posty: 559
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wąsosz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 20:22, 08 Sty 2015    Temat postu:

Drapekmistrz2201 napisał:
Ogólnie tą co mam elektronikę to jest tak poje,że kabel od świateł przednich gasi Simsona.

Krótko mówiąc plątanina Kabli i na dodatek wszystkie są czerwone,Nie wiadomo co z czym połączyć.

Na początku były światła i z dnia na dzień:Brak sygnału,Kierunków,I w końcu brak świateł,Co dziwne jak przeciągnę go na każdym biegu czasami się zapalają na około 5 minut po czym gasną,sprawdzałem i nic tam nie ma.


Kolego po znakach , . : itp należy dawać odstęp. Popraw swoje posty
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin