Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem ze światłami

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Grigor51
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 05 Gru 2009
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 14:31, 05 Gru 2009    Temat postu: Problem ze światłami

Witam!
Mam pewien problem ze światłami przy swoim simsonie.
Mam światło z żarówką dwuwłuknową jednocześnie do stopu i do światła pozycyjnego i mam coś takiego że gdy nacisnę stop to światło zamiast świecić mocniej to blednie i tak samo blednie światło z przodu (a nie powinno). I mam jeszcze coś takiego że albo mam tylko stop albo tylko światło pozycyjne w zależności od tego jak ustawię żarówkę. Gdy ją obrócę to jest tylko pozycyjne a gdy ją odwrócę z powrotem to jest tylko stop. Szukałem wady w złym połączeniu kabli ale wszystko wydaje się być dobrze podłączone.
Sam już nie wiem co z tym mam zrobić.
Z góry dzięki za pomoc.

TAG-SYZ ELEK-PRZE ELEK-TYLN
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Macy
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 203
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: NSZ
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 16:31, 05 Gru 2009    Temat postu:

Jak ci światło bladnie, to zobacz, czy nie masz słabego akumulatora.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 18:15, 05 Gru 2009    Temat postu:

To raczej nie akumulator, bo jeśli było by to przez aku to by było tak zawsze. A On pisze że po naciśnięciu stopu. Sprawdź czy kabel od wyłącznika STOP nigdzie nie robi zwarcia. Spróbuj tez wymienić tą żarówkę na jednowłóknową....
Ale najbardziej prawdopodobne jest to że wyłącznik od STOPu bądź jakiś kabel od niego robi zwarcie. To sprawdź w pierwszej kolejności...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin