Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
problem z elektryna (s51 ekektronik) proszę o pomoc

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gaju
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:51, 12 Lip 2008    Temat postu: problem z elektryna (s51 ekektronik) proszę o pomoc

Witam wszystkich! Mam simsona s51 elektronika. Wszystko jest ok tylko po przejechaniu ok.600m odcina zaplon. Mam na mysli ze nie ma iskry na swiecy. Podejrzewam ze sie cos przegrzewa. Bardzo prosze o pomoc. Co waszym zdaniem nawala? Uklad zaplonowy, cewka?? Bo nie mam pojęcia.

TAG-PUS ELEK-ELEK
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
brozek
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 01 Maj 2008
Posty: 860
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: .. z daleka
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:53, 12 Lip 2008    Temat postu:

moze poprostu masz kabel WN gdzies przetarty i raz łączy a raz nie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marcias
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 4639
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Palędzie/ k. Poznania

PostWysłany: Sob 21:57, 12 Lip 2008    Temat postu:

wymien swiece i ustaw przerwe 0,4, wymien przewod WN. sprawdz wszystkie konektory.

jak nie pomoże to napisz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marcin21
Z Simsonem na ty
Z Simsonem na ty


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2996
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okrzeja

PostWysłany: Nie 12:44, 13 Lip 2008    Temat postu:

ja mysle że to bedzie wina swiecy.Kup nową lub wyczysc ja szczotka druciana i wypal.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gaju
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 18:38, 13 Lip 2008    Temat postu:

Powiem tak: mam juz ten motor kilka lat i wątpie aby miał problem z kabelkami bo można powiedzieć ze sa w idealnym stanie, a świeca jest dobra (ma ladny kolor i gdy sie "zagrzal" i stracił iskre zmieniłem świece na inna i również nie ma iskry) byc może jest to wina tego kabla i moje niedopatrzenie ale wątpie. Moim typem jest zapłon elektroniczny (ta mała skrzynka sterująca tym) ale nie jestem pewnien dlatego zwracam się z prośba do was.

Ostatnio zmieniony przez gaju dnia Nie 18:39, 13 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KnightRider
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa/Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 23:28, 13 Lip 2008    Temat postu:

Eh te elektoniki, spedzaja czlowiekowi sen z powiek jak sie spierniczy. Sprobuj od wymiany modulu, dalej cewka zaplonowa, impulsator, magneto.

Ale zanim cokolwiek zaczniesz sprawdz cewke butelkowa, najlepiej przeloz z innego Simsona.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maciej250
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 94
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: BARCIN

PostWysłany: Pon 0:35, 14 Lip 2008    Temat postu:

Mój kumpel miał podobny problem z gaśnieciem po nagrzaniu okazało sie że implusator po nagrzaniu przestał działać musiał wymienić cały stator z impulsatorem ( ok 50zł)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marcias
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 4639
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Palędzie/ k. Poznania

PostWysłany: Pon 22:25, 14 Lip 2008    Temat postu:

KnightRider napisał:
Eh te elektoniki, spedzaja czlowiekowi sen z powiek jak sie spierniczy. Sprobuj od wymiany modulu, dalej cewka zaplonowa, impulsator, magneto.

Ale zanim cokolwiek zaczniesz sprawdz cewke butelkowa, najlepiej przeloz z innego Simsona.


najlepiej wszystko wymieniaj po kolei z innego simka. zacznij od modułu konczac na magnecie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gaju
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 14:26, 15 Lip 2008    Temat postu:

Wymieniłem moduł i juz jest ok nie grzeje sie tylko zaczął przerywac jak wchodzi na obroty. podejrzewam swiece...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gabriel2407
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 878
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Włocławek

PostWysłany: Wto 19:47, 15 Lip 2008    Temat postu:

stawiam na impulsator mialem taka sama sytuacje w chlodne dni moglem przejechac 5 km i iskra znikla a np w gorace tylko 2-3 km i iskry brak,wina byl przegrzewajacy sie impulsator kupielm caly nowy stator i wszystko bylo ok,sam stator kosztuje kolo 60-65 zl u kniazia nie oplaca sie go kupowac skoro caly kompletny stator kosztuje 115 zl.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gaju
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 11:23, 16 Lip 2008    Temat postu:

Wielkie dzięki wszystkim, którzy starali się mi pomóc!! Już jest wszystko w porządku. Jeszcze raz wielkie dzięki!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin