Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem światło tylne Simson s51 Enduro V12

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kapo35
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 28 Wrz 2011
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okolice Gorzowa Wlkp.
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 19:03, 05 Paź 2011    Temat postu: Problem światło tylne Simson s51 Enduro V12

Witam wszystkich.


W moim poście chciałbym się zapytać o tylne światło Simsona

Gdy kupiłem mojego Simka na 3 pozycji stacyjki przy odpaleniu działało światło tylne i przednie ale nie dawno światło tylne przestało działać.

Chciałbym zaznaczyć że gdy włączam światła postojowe wszystko działa.
Nie wiem co się dzieje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 20:28, 05 Paź 2011    Temat postu:

Chodzi ci o światło stopu czy światło do jazdy ?
Na pozycji 3 stacyjki ( a w zasadzie drugiej pozycji ponieważ liczymy od 0 ), czyli na pozycji 2 światła świecić się powinny z przodu i z tyłu - światło do jazdy.
Światło stopu świeci się w pozycji 1 i 2 stacyjki.
Jeśli nie działa ci światło do jazdy to sprawdź żarówkę, wszystkie połączenia kabli.
Światło stopu to żarówka 21W a do jazdy żarówka 5W.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MrKrzysiek95
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 01 Cze 2010
Posty: 1076
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lhr
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 20:37, 05 Paź 2011    Temat postu:

Pustack: ale skoro działa mu tylna pozycja na pozycji III stacyjki to może coś do stacyjki źle podłączone? albo jakiś kabelek jest odłączony(odłączył się?) grzebałeś coś przy instalacji?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin