Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

pomocy.. jak podlaczyc elbe?..
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamillo92
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Wto 21:16, 28 Sie 2007    Temat postu:

do cewki w magnecie? to kurde mam wszystko zle podlaczone... ;/ a moze wiesz gdzie podlaczyc reszte?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
walker69
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mazury
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 9:16, 29 Sie 2007    Temat postu:

ale jaką resztę? Powiedz co chcesz podłączyć
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Śro 17:44, 29 Sie 2007    Temat postu:

Zielony to czesciowe ladowanie zazwyczaj nie korzysta sie z niego jest wolny jak ptak do zadnej cewki on nie idzie(zolto czerwony przez bezpiecznik laczy sie z zielono--czerwonym a na aku oddaje czerwony przez bezpiecznik.czesc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamillo92
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 19:50, 29 Sie 2007    Temat postu:

mam tak .. widocznie tyrystor jest do bani.. koledzy a jak sie rguluje platynki bo jedna na dole ta ... trze mi o magnes... dolna cewka jest od ladowania wiec to moze byc przyczyna niedzialania stopu i nie ladowania? bylo na niej nawet wytarde aluminium lub metal .. miekkie strasznie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
walker69
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mazury
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 20:06, 29 Sie 2007    Temat postu:

ta cewka na dole jest od ładowania i od stopu jak jest wytarta to musisz ją wymienić platynek sie nie reguluje masz widocznie krzywe magneto a jeśli na cewce jest wytarte coś strasznie miekkiego to jest miedź z tej cewki także to nie tyrystor jest do bani tylko cewka do wymiany
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamillo92
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 21:47, 29 Sie 2007    Temat postu:

thx dla walker'a 69 za rozwiazanie problemu.. winna jest cewka .. trzeba ja wymienic .. temat mozna zamknac a mozna jakos sprawdzic czy ta cewka robi prad?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Czw 8:19, 30 Sie 2007    Temat postu:

mimo ze dziekujesz wakerowi mily jestes chociaz ktos ci pisal ze zielony jest od cewki a ja pisalem ze nie i z kim sie zgadzasz co do sprawdzenia cewki zdejmujesz zolto--czerwony dotykasz do masy i depnij jak iskrzy to ok ladowanie musi byc to samo z szaro--czerwonym tak samo sprawdz a co do ladowania to jak silnik chodzi zobacz czy ten czerwony co wychodzi z tryzystora iskrzy przy dotknieciu do masy sprawdz nz chodzacym silniku.Cześć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
walker69
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mazury
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 9:29, 30 Sie 2007    Temat postu:

gugu on pisał do mnie na gg i wyszło że ma zdartą cewke i nie podaje mu prądu
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamillo92
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Czw 19:56, 30 Sie 2007    Temat postu:

sorki gugu tobie tez dziekuje xD . napisalem posta na szybko i nie piomyslalem .. ale thx gugu
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamillo92
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Czw 20:38, 30 Sie 2007    Temat postu:

panowie .. cewka po wyciagniecu tego metalu robi prad przyczyna byl wynalazek ktory miall byc czujnikiem hamulca. otorz gdy po wyjeciu tego metalu z pod cewki wduszam hamulec i wlacze w tym samym czasie trabek to dziala... zdjalem ta pokrywa od stacyjki i wziolem diode od lampek choinkowych .. swiecila ledwo co po przygazowaniu swiecila mocniej... musze kupic fachowy czujnik stopu bo mam jakas blaszke od tej wajchy ba bebnie i srubke na bebnie i jak naduszam stop to ta blacha sie stykaja.. teraz zrobilem tak ze blacha sie styka caly czas....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin