Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Podłączenie Tyrystora-Problem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Adxxx
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 26 Cze 2015
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 20:04, 14 Sty 2016    Temat postu: Podłączenie Tyrystora-Problem

Witam serdecznie posiadam simsona s51 6v(platyniarz) , przerywacz kierunkowskazów mechaniczny. Zabrałem się za podczepienie stacyjki od simsona sr. Lecz nadeszły pierwsze problemy nie mam pojęcia w jaki sposób gdzie podłączyć dwa kable z tyrystora. Wychodzą z niego
1. Czerwony- Wiem gdzie podłaczyć
2.Zielono-Czerwony-Także wiem
3.Szary - ??
4.Również Szary - ??

Dodatkowo na aku brak ładowania czy ma to związek właśnie z tym .

Proszę o pomoc xd
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 9:03, 17 Sty 2016    Temat postu:

Nazwa tyrystor jest błędna, Jest to prostownik z dodatkowym dławikiem.
Podłączyć trzeba wg schematu, np. czyli np.: http://www.a-k-f.de/moser/s50b1.pdf (od styku 59b stacyjki do jej styku potrójnego)
Te przewody są podłączone właśnie do dławika, który zapobiega przepalaniu się tylnej żarówki pozycyjnej (i podśw. licznika) i nie mają nic wspólnego z brakiem ładowania.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Adxxx
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 26 Cze 2015
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 17:54, 17 Sty 2016    Temat postu:

Okej to załatwiłem , wszystko było by już w porządku gdyby nie ładowanie którę osiąga +- 10V.
Czy może to być spowodowane przez owy prostownik ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 7:43, 18 Sty 2016    Temat postu:

Prostownik nie wpływa znacząco na napięcie ładowania, a na pewno go nie podwyższa. Nie bardzo rozumiem oznaczenie +-10V: czy to należy rozumieć "około 10V"? Gdzie to napięcie mierzysz, na jakich obrotach silnika, na jakim zakresie miernika i czy akumulator jest wtedy podłączony do prostownika?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Adxxx
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 26 Cze 2015
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 14:37, 01 Cze 2016    Temat postu:

Do zamknięcia , problemem były moje błędy przy podłączaniu kabli.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin