Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Podłączenie stacyjki SR50

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gruby1155
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lipnik
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 10:53, 29 Cze 2011    Temat postu: Podłączenie stacyjki SR50

Możecie mi powiedzieć jak mam podpiąć stacyjkę z SR so S53 tą na 8 kabli ? Tak żeby na 0 nie było nic , na 1 wł. zapłon i wszystkie kontrolki , na 2 to co wyżej + światła + podświetlanie , na 3 wył. zapłon + światła postojowe ... Z góry thanks ! :]

TAG-SYZ ELEK-STAC
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 16:45, 29 Cze 2011    Temat postu:

Stacyjka od SR nie ma pozycji 3 a więc i świateł postojowych nie ma.
Co do podłączenia stacyjki od SRxx w Sxx: http://www.simsonrulez.fora.pl/search.php?search_keywords=ELEK-STAC
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gruby1155
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lipnik
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 11:51, 01 Lip 2011    Temat postu:

A więc tak : dzisiaj kurier przywiózł stacyjkę , podłączyłem ją ale gdy kręce kluczykiem nie ma żadnych efektów po prostu nie działa . Simka da się włączyć i na włączonym działają kontrolki i światła długie , krótkie ale tylko na włączonym , ale kierunkowskazy itp. nie . Aha i nie da rady go kluczykiem wyłączyć . Myślę że wszystko dobrze podpiąłem ale dla pewności sprawdzę ... Co się może dziać ? To schemat mojej elektryki : http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=26f0b52f4a0fbbc0

Ostatnio zmieniony przez Gruby1155 dnia Pią 13:28, 01 Lip 2011, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 16:47, 01 Lip 2011    Temat postu:

Pewnie masz źle podłączoną stacyjkę. Najlepiej sprawdzić miernikiem/ żarówką które styki są w jakiej pozycji zwarte i tak zweryfikować oznaczenia jej styków.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gruby1155
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lipnik
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:34, 02 Lip 2011    Temat postu:

Ok problem rozwiązany Wide grin Przyczyną był uszkodzony przewód - z akumulatora przez co nie było masy ... Ale mam jeszcze jedno pytanko : gdy podłącze styk 57a ze stacyjki do podświetlania licznika to nie działa ... Zauważyłem że działa wtedy gdy dodatkowo dotknę licznikiem do masy ... Co zrobić żeby podświetlanie działało z podpiętym tylko 1 kabelkiem i jaki to ma być kabelek ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 8:01, 03 Lip 2011    Temat postu:

Zapewne obudowa licznika nie ma dobrego styku z masą - musiałbyś zobaczyć jak obudowa łączy się z masą. Może barierą jest np. lakier na miejscu łączenia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gruby1155
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lipnik
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:47, 03 Lip 2011    Temat postu:

Właśnie o to chodzi że licznik jest w tej gumowej osłonce i wgl. nie ma masy ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin