Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Pali moduł zapłonowy w elektroniku

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Pon 20:35, 08 Paź 2007    Temat postu: Pali moduł zapłonowy w elektroniku

Więc mój problem polega na tym że: Postanowiłem wymienić cały układ zapłonowy. 2 miesiące temu kupiłem magneto (polskie) a nie cały tydzień temu kupiłem cewkę (MZA) + moduł zapłonowy polski i cewkę butelkową. kiedy to wszystko poskładałem odpalił pojeździłem 2-3 dni i nagle stanął. Okazało zie że nie mam iskry (został spalony moduł). kupiłem nowy, założyłem przy nim bezpiecznik. Załapał na kilka sekund i zgasł :/ bezpiecznika nie spaliło ale moduł tak Sad (1) i znowu muszę kupić nowy :/. I mam pytanie co muszę dać przed modułem żeby mi go nie paliło jakiś regulator może ?? np. taki >>>>>>> http://moto.allegro.pl/item252298190_regultor_napiecia_do_skutera_baotian_car_center%5D.html


BARDZO PROSZĘ O POMOC Sad (1)

TAG-SYZ ELEK-ELEK
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KnightRider
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa/Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:16, 08 Paź 2007    Temat postu:

Sprawdz dokladnie podlaczenie impulsatora i czy odpowiednia cewke podpinasz. Sprawdz podlaczenie modulu i cewki butelkowej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Pon 22:09, 08 Paź 2007    Temat postu:

A jeśli wszytko jest dobrze podłączone i jest zbyt duże napięcie z magneta to co musze zrobić zeby mi nie paliło reszty ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Wto 7:59, 09 Paź 2007    Temat postu:

Załóż z powrotem ddr magneto--skoro polskie potrafi miec duże skoki napiecia to moze byc tak ze ciągle bedzie palił a to moduł a to cewke,wykonczy cie nerwowo.Czesć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Wto 18:39, 09 Paź 2007    Temat postu:

napewno pomoże ??. bo musze przerabiiac to stare magneto bo jest wywalony rowek na klin :/. Ale chodziło mi na starej cewce zapłonowej to dlaczego jak zmieniłem cewke to zaczeło nagle takie napięcie dawać? to magneto polskie już mam od dosyć dawna i do tek pory mi nie paliło dopiero jak załozyłem nową cewke (mza).
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Śro 15:46, 10 Paź 2007    Temat postu:

[quote="pawels2004"]napewno pomoże ??. bo musze przerabiiac to stare magneto bo jest wywalony rowek na klin :/. Ale chodziło mi na starej cewce zapłonowej to dlaczego jak zmieniłem cewke to zaczeło nagle takie napięcie dawać? to magneto polskie już mam od dosyć dawna i do tek pory mi nie paliło dopiero jak załozyłem nową cewke (mza). A jeszcze jedno bo są 2 rodzaje modułów wysoki i niskie jest jakaś różnica między nimi oprócz wysokości ?????
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin