Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Nieprawidłowe działanie świateł na 2 pozycji po wym. stacyjk

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adriano0011
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 02 Maj 2010
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 10:30, 16 Lip 2010    Temat postu: Nieprawidłowe działanie świateł na 2 pozycji po wym. stacyjk

Wymieniłem wczoraj stacyjke i pojawił mi się pewien problem. otóż kiedy simson(s51) chodzi na 2 pozycji działa tylko przednie swiatło , a jeśli jest na 3 pozycji to działają oba. Przestawiłem dwa kabelki odwrotnie(nie wiem skąd one idą wiem ze jeden jest czarno-biały a drugi szary) i wtedy na 2 pozycji chodzi swiatło tylne a przednie nie, na 3 pozycji chodzą oba. Chciałbym aby na 2 pozycji nie chodziły światła a na 3 chodziły. Czy da sie to jakoś zmienic? Prosze o POMOC!!! ;(

TAG-SYZ ELEK-STAC


Ostatnio zmieniony przez adriano0011 dnia Pią 10:32, 16 Lip 2010, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 11:51, 16 Lip 2010    Temat postu:

Zacznijmy od tego jak nazywasz pozycje. Pozycje w simsonie są takie: 0,1,2,3.
A nie tak jak niektórzy 1,2,3,4.
Więc na pozycji 0 nie działa nic, na 1 jest zapłon, na 2 światła, na 3 postojowe i silnik zgaszony.
Kabel czarno-biały idzie do przedniej lampy a szary do tylnej.
Jak zamieniłeś je miejscami to nic dziwnego że świeciły odwrotnie.
Podaj jaki masz typ simsona B ( ile? ):!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adriano0011
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 02 Maj 2010
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 12:30, 16 Lip 2010    Temat postu:

Mam simsona S51 B1. To gdzie powinny byc podpięte te dwa kable od przedniej i tylnej lampy aby niechodziły światła na pozycji 1 a chodziły na pozycji 2?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 16:53, 16 Lip 2010    Temat postu:

Podaj jeszcze napięcie instalacji.
Raczej powinno być tak że czarno-biały do 56 a szary do 58.
Ale podaj napięcie to będzie bardziej wiarygodne.


Ostatnio zmieniony przez Pustack dnia Pią 16:53, 16 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adriano0011
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 02 Maj 2010
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 21:20, 16 Lip 2010    Temat postu:

12V. Przednie podpiąłem tak jak pan mówił i dobrze chodzą tylko tylne tak sam na 1 poz chodzą i na 2. Może masa jest zle podpięta?

Ostatnio zmieniony przez adriano0011 dnia Pią 21:22, 16 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
borillo
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 02 Cze 2009
Posty: 783
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Siedlce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:30, 16 Lip 2010    Temat postu:

A tylne światło jest po zapaleniu, czy po przekręceniu kluczyka?


P.S. Na forum nie zwracamy sie na pan/ pani, tutaj wszyscy niezależnie od wieku uważani i szanowani są tak samo...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:51, 16 Lip 2010    Temat postu:

Mała poprawka:
Przewód szary ma być podpięty do styku 56,a przewód czarno-biały również do styku 56.
TUTAJ masz schemat według jakiego powinno to być podłączone.
Jeżeli wszystko masz zgodnie ze schematem i nie ma nigdzie zwarcia to raczej przyczyną będzie stacyjka. Być może jakaś podróba tak jak u mnie gdzie pozycje były pomieszane.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adriano0011
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 02 Maj 2010
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 11:39, 17 Lip 2010    Temat postu:

Ok. Światła gotowe. Brakuje tylko światła ''stop'' czy do tego swiatła idzie tylko kabel czarno czerwony czzy jeszcze trzeba podpiąc mase lub cos jeszcze??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 13:17, 17 Lip 2010    Temat postu:

Brązowy ma iść do masy a czerwono-czarny do Klemmleiste czyli listwy połączeniowej do styku 54. Pewnie znajdziesz ją w prawym schowku.

Ostatnio zmieniony przez Pustack dnia Sob 13:19, 17 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin