Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Migające światło przednie (w rytm kierunków)

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KrOlikk
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 859
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Felinów (Trasa Kraśnik - Janów Lubelski)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:32, 31 Sie 2010    Temat postu: Migające światło przednie (w rytm kierunków)

Siema mam taki problem gdy włączę światła i kierunek w lewo lub w prawo to przednie światło miga tak jak kierunek, jest tak tylko gdy aku nie jest podłączony.

Co może być tego przyczyna?
Źle podpięte kable ?

TAG-SYZ ELEK-PRZE


Ostatnio zmieniony przez KrOlikk dnia Wto 20:34, 31 Sie 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:31, 31 Sie 2010    Temat postu:

Pewnie masz coś źle podłączone. Ale jakim cudem migają ci kierunki bez akumulatora?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KrOlikk
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 859
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Felinów (Trasa Kraśnik - Janów Lubelski)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:34, 31 Sie 2010    Temat postu:

chodzi o to ze migaja tak jak migaja kierunki.
kierunki w ogole nie swieca
sima mam 6v 1982r platynki zaplon
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:41, 31 Sie 2010    Temat postu:

Musisz sprawdzić połączenia ze schematem, bo co innego niż złe podłączenie albo jakieś zwarcie.
Schemat pewnie ten będzie dobry:
http://www.akf-shop.de/moser/s50b1.png
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KrOlikk
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 859
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Felinów (Trasa Kraśnik - Janów Lubelski)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:37, 05 Wrz 2010    Temat postu:

Ze schematu w stacyjce jest wszystko dobrze podłączone i w przedniej lampie.

Zauważyłem ze musi być przejście prądu przez styk 15/51 gdzie podłączony jest kabel do przerywacza przy odłączonym aku, wiec z czegoś ten prąd musi płynąć do tego styku.
Może to być winna stacyjki ?

Jutro popatrzę resztę związaną z tylną lampa i przerywaczem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KrOlikk
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 859
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Felinów (Trasa Kraśnik - Janów Lubelski)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:05, 18 Wrz 2010    Temat postu:

no i nadal nie wiem co jest grane...

wszystko sprawdzilem i nadal swiatla migaja
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 8:24, 19 Wrz 2010    Temat postu:

Przy podłączonym akumulatorze i zgaszonym silniku:
1. Czy główne światło przednie świeci na jakiejś pozycji stacyjki?
2. Czy kierunki działają w poz. 1 i 2 stacyjki?

Przy odłączonym aku i włączonym silniku:
3. Odłącz od stacyjki kable od styków 56 (biało-czarny) i 59 (biało-czerwony) i połącz je razem. Czy światło przednie miga przy włączonych kierunkach?
4. Podłącz z powrotem kabel biało-czarny do styku 56 (do 59 nie) czy przednia żarówka świeci na poz. 1 lub 2 stacyjki na wysokich obrotach? Po sprawdzeniu podłącz konektor do 59.
5. Odłącz kabel od styku 30 stacyjki - czy efekt migania nadal jest?
6. Podłącz żarówkę o mocy 5 W do styku 15/51 stacyjki - czy świeci na wysokich obrotach w poz. 1 lub 2?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TERY
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 1141
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Nie 12:10, 19 Wrz 2010    Temat postu: ...

umnie masa była ch*jowo przyczepiona popraw ją i bedzie git.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KrOlikk
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 859
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Felinów (Trasa Kraśnik - Janów Lubelski)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 12:26, 19 Wrz 2010    Temat postu:

wszystko posprawdzam jutro dzisiaj jest niedziela
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin