Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Kierunkowskazy nie działają

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zlatan
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 326
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sieradz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 9:30, 26 Sie 2009    Temat postu: Kierunkowskazy nie działają

Mam simka s51 elektonika 12v. Jakiś czas temu przestały mi migać kierunki zapewne spalił się przerywacz ale gdy chciałem go wymienić nie znalazłem nic przypominającego elbe anie tego biometala czy jak się to tam nazywa.
Wczoraj gdy jeździłem sobie klakson strasznie słaby, po chwili przestał dawać odznaki życia. Kierunki to samo, ani tylnie ani przednie. Światło przednie działa niestety nie zwróciłem uwagi czy działa tylnie i stop. Co mogło się stać i jak to naprawić. Z góry dzięki za pomoc. ;]

TAG-SYZ ELEK-KIER


Ostatnio zmieniony przez Zlatan dnia Śro 9:32, 26 Sie 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Romek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 9063
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 9:36, 26 Sie 2009    Temat postu:

Powiedz jeszcze raz co zrobiłeś jak się spalił przerywacz.
I sprawdź czy działa tylne i stop, bo widzę że od razu przybiegłeś na forum zamiast posiedzieć z tym sam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PPrrzzeemmeekk
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 461
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 9:41, 26 Sie 2009    Temat postu:

U mnie kierunki włączaja sie na wysokich obrotach ponieważ mam słaby akumulator.Weź sprawdź.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gasto25
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łuków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 10:31, 26 Sie 2009    Temat postu:

Kolego to aq tobie pada ja mam tak dość często bo mam światła drogowe pod aq a nie cewkę. Daj simkowi trochę po garach i sprawdz czy się zaświecą.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zlatan
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 326
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sieradz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 17:19, 26 Sie 2009    Temat postu:

nie świecą się gdy dam mu po garach. Nie mogę sprawdzić czy mam tylnie i stop bo mam sima u babci a co do akumulatora to mialem kupiony jakos w maju to możliwe ze by już padł??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
badyllek1993
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 1340
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Polska, Dol., Twardogóra

PostWysłany: Śro 18:08, 26 Sie 2009    Temat postu:

Jeżeli nie świecą kierunki i słabł aku, to najprowdopodobniej masz rozładowany akumulator.

Mówiłeś, że przerywacz się spalił. Skąd taki wniosek? Może tylko kabelek się odczepił, albo aku jest tak słaby, że przerywacz nie działa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zlatan
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 326
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sieradz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 21:11, 26 Sie 2009    Temat postu:

czyli wniosek taki żeby naładować akumulator?? Wydaje mi się że przerywacz spalony bo gdy kierunki jeszcze dzilały to po kilku sec. dopiero włączały sie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
badyllek1993
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 1340
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Polska, Dol., Twardogóra

PostWysłany: Śro 22:08, 26 Sie 2009    Temat postu:

no to miałeś pewnie bimetal jako przerywacz i słaby aku - naładuj, zmierz napięcie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zlatan
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 326
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sieradz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 22:12, 26 Sie 2009    Temat postu:

ok naładuje po sprawdzam i wysle wam zdjęcia bo coś mi się wydaje zę mialem coś grzebane przy tej elektryce bo nic podobnego do elby ani biometala nie widziałem odezwe sie koło weekednu to dam te foty i napisze czy aku pomógł a czy naładuje ten aku takim prostownikiem którym ładuje sie zwykłe akumulatory??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Romek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 9063
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 22:13, 26 Sie 2009    Temat postu:

Jeśli to akumulator kwasowy - to tak.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zlatan
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 326
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sieradz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:31, 30 Sie 2009    Temat postu:

Dobra wszytko jest git naładowałem i wszystko świeci i mruga czyli przerywacz nie był spalony ani nic ;] ale zdjęcia wyśle to powiecie czy miałem coś tam grzebane bo to mój pierwszy simek więc nie wiem jak to powinno wyglądać



[/url]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateuszkal
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 3736
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:56, 30 Sie 2009    Temat postu:

Miałeś grzebane,regulator chyba od jakiejś WSK-i Wide grin
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KnightRider
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa/Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 0:35, 31 Sie 2009    Temat postu:

W tej instalacji nie ma nic oryginalnego oprocz stacyjki. Ciekawe zastosowanie prostownika selenowego.

Podejrzewam ze nie masz ladowania, stad siadniety akumulator. Pozatym przydala by sie naprawa tej instalacji, bo masz niezly sajgon.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zlatan
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 326
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sieradz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 11:46, 31 Sie 2009    Temat postu:

a ile owa naprawy by kosztowała ?? ;]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin