Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Kierunkowskazy... :(

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PlayerOne.
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gorzów Wlkp.
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 0:33, 05 Lip 2012    Temat postu: Kierunkowskazy... :(

Witam ! Coś się stało dziś niespodziewanie z moimi kierunkowskazami . Miałem zrobione tak że jeden styk od stacyjki był połączony z kabelkiem żółto czarnym jak się nie mylę , który idzie do żaróweczki na liczniku . Inaczej mi nie działały światła a wyczytałem na forum że ktoś tak zrobił i tym sposobem miał światła przednie i tylne na każdej pozycji stacyjki (długie też). I miałem tak przez jakiś czas , i właśnie dziś jak jechałem sprawdziłem czy mam światła i lipa przestały się świecić do tego kierunki nie działają i przerywacz charczy . Styki czyste wszystko podłączone . Jak miałem tak podłączone światła i włączyłem kierunek to przednie też lekko mrugało . Kurde a już wszystko było w porządku , zrobiłem że nie chodzi na ssaniu i dupa , nawet nie pojeżdżę sobie . Powiem tylko że jedyka żarówka jaka mi działa to od podświetlania licznika... Pomóżcie Panowie ...

Simson sr50 6V


Ostatnio zmieniony przez PlayerOne. dnia Czw 0:42, 05 Lip 2012, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 7:56, 05 Lip 2012    Temat postu:

PlayerOne. napisał:
Miałem zrobione tak że jeden styk od stacyjki był połączony z kabelkiem żółto czarnym jak się nie mylę (..) wyczytałem na forum że ktoś tak zrobił i tym sposobem miał światła przednie i tylne na każdej pozycji stacyjki

Słowem zrobiłeś jakieś połączenie "na małpkę", czyli bez zrozumienia jego sensu :budzjelopa
Post jest napisany tak nieprecyzyjnie i bez składu ("Jeden styk od stacyjki". Który?), że trudno coś z tego zrozumieć. Przypuszczam, że podłączyłeś światła pod akumulator i po kilku dniach jazdy został on rozładowany przez co przestały działać kierunki, światła itp. Zmierz napięcie na aku albo podłącz do niego żarówkę z kierunków i zobacz, czy świeci.
Jeśli nie, to aku naładować a zasilanie świateł przywrócić do oryginału (o ile moje podejrzenie jest słuszne), bo ładowanie 6V nie wyrobi na tyle odbiorników.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PlayerOne.
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gorzów Wlkp.
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 12:55, 08 Lip 2012    Temat postu:

Tak , to był rozładowany akku . Wybacz że tak dziwnie to napisałem , ale cannabis ; ) .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin