Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Jak zrobić ładowanie bez stacyjki, z "tyrystorem"?
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateuszkal
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 3736
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 14:43, 25 Wrz 2007    Temat postu: Jak zrobić ładowanie bez stacyjki, z "tyrystorem"?

jak mam zrobić ładowanie w simsonie bo nie mam stacyjki ale jest turystor jak mam podłączyc co do czego ?

TAG-SYZ ELEK-LADO
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Wto 14:48, 25 Wrz 2007    Temat postu:

Jaki simson ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateuszkal
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 3736
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 15:16, 25 Wrz 2007    Temat postu:

s51 b1-4 12v
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Wto 18:16, 25 Wrz 2007    Temat postu:

a jeszcze jaki zapłon bo w tych znakach sie nie łapie (b1..... )
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateuszkal
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 3736
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 18:47, 25 Wrz 2007    Temat postu:

platynkowy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Wto 19:25, 25 Wrz 2007    Temat postu:

Tryzystor i 12v tu jest mały problem zobacz gdzie masz podłączony kabel wychodzący z zapłonu o kolorze szaro--czerwonym(przwdopodobnie do masy,jesli pod potrojny wtyk do stacyjki to pisz)niestety aby ci pomóc musze to wiedziec.Cześć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateuszkal
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 3736
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 19:29, 25 Wrz 2007    Temat postu:

tylko że ja nie mam stacyjki wogule zapłon wyłącza się przy lusterku przyciskiem a światła tez podobnie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Wto 19:33, 25 Wrz 2007    Temat postu:

czyli masz taka wersje bez stacyjki i bez kierunków aż mi sie wierzyc nie chce ze masz 12v,bo jezeli 6v to napewno da sie rade ale podtrzymuje pytanie gdzie podpiety jest szaro--czerwony wychodzący z zaplonu(moge sie mylic ze nie masz kierunkow)poszukaj do czego jest podlaczony to wazne.Cześć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateuszkal
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 3736
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 19:43, 25 Wrz 2007    Temat postu:

nie ja stacyjke miałem tylko została wydemontowana i robiła zwarcie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Wto 20:03, 25 Wrz 2007    Temat postu:

Ja to wszystko rozumiem ale chce sie przekonac czy napewno masz 12v poniewaz jak mi powiesz gdzie idzie ten przewod co pytalem bede wiedzial jak masz podłączone ladowanie przez tryzystor poniewaz b. rzadko w 12v jest stosowany tryzystor,a przy cewce ladowania 12v aby bylo ladowanie ten szaro--czerwony powinien isc na mase,i prosze sprawdz to i nie bajdurze poprostu aby dobrze to zrobic musielibysmy współpracowac,czy np. masz jakies kable podlaczone obecnie czy wypiete wszystkie?jesli masz np. zolto--czerwony podlaczony przez bezpiecznik i dalej przez czerwono--zielony do tryzystora to wychodzacy czerwony oddaje prad na aku tu stacyjka jest zbedna.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateuszkal
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 3736
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:09, 25 Wrz 2007    Temat postu:

mam wszystkie odłączone od tryzystora i od stacyjki teraz w ogóle nie mam ładowania wyjołem akumulator
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Wto 20:26, 25 Wrz 2007    Temat postu:

ok. teraz tak nie wiem kiedy ale to wazne sprawdz 2 rzeczy a mianowicie wez kabelek o kolorze szaro--bialym ten z zaplonu dotknij nim do masy i depnij starterem zobacz czy iskrzy,to samo zrob z zolto--czerwonym dotknij do masy silnika i depnij starterem zobacz czy iskrzy.Jeżeli zaden z nich nie iskrzy dotykaj jeden o drugi i depnij zobacz czy iskrzy.wszystko co zaobserwujesz pozwoli nam zrobic to o co prosisz.Czesć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateuszkal
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 3736
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:28, 25 Wrz 2007    Temat postu:

a tym żółto czerwonym to ten z silnika ? tak ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Wto 21:19, 25 Wrz 2007    Temat postu:

obydwa o ktorych pisze one ida z cewki ladowania w iskrowniku tej plytki z cewkami.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Wto 21:20, 25 Wrz 2007    Temat postu:

ja nie pomogę bo na platynkach sie nie znam Sad (1)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin