Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
elektryka
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Gość





PostWysłany: Czw 2:13, 08 Lis 2007    Temat postu: elektryka

Witam mam problem otoz mam simsona s51 electric i jak jest ten drugi bezpiecznik mniejszy to do niego wchodzi kabel ale ten co wychodzi tak jak by dolem jest zaslepiony tak ma byc ?
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KnightRider
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa/Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 14:30, 08 Lis 2007    Temat postu:

Chodzi Ci o zielony kabel ktory wychodzi od tej puszki (tyrystora), ktora jest za stacyjka?

Jesli tak, to zostaw to tak jak jest (jesli masz stop i ladownie).
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Gość





PostWysłany: Czw 15:07, 08 Lis 2007    Temat postu:

ten kabel jest zaslepiony wiec go zostawilem ale mi chodzi ze od dolu od bezpiecznika jest wpinany kabel i jest owiniety tasmo
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czrny koń
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 159
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Dębica

PostWysłany: Pon 0:14, 10 Gru 2007    Temat postu:

Ja mam tyrystor i też nie mam podłączonego tego kabla zielonego i nie mam ładowania.Podłączyłem te kable które były na schemacie i okazała się że tyrystor nie spełnia swojego zadania. Może ktoś wie co trzeba zrobic z tym zielonym kablem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
walker69
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mazury
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 17:47, 10 Gru 2007    Temat postu:

zielony kabel to chyba te częściowe ładowanie i zwykle sie go pomija i nie podłącza
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czrny koń
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 159
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Dębica

PostWysłany: Pon 17:57, 10 Gru 2007    Temat postu:

Mój tyrystor chyba jest spalony bo jedna cewka ma przytopione te plastiki co trzymaja te zwoje.Czy ktos wie czy da sie w ogóle naprawic taki tyrystor ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
walker69
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mazury
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:24, 10 Gru 2007    Temat postu:

jedyna naprawa to tylko przewinięcie zwojów ale nie wiem ile to kosztuje ale najpierw sprawdź czy na pewwno jest spalony
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Antonio
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 23 Maj 2007
Posty: 7876
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ok. Środy Wlkp
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:28, 10 Gru 2007    Temat postu:

Ej, wszedzie widze posty o tryzystorze, a nie mam pojecia co to jest. Jak mozecie i nie bede wam przeszkadzal to napiszcie jeden krotki post o tym. Nie chce definicji z wikipedii, bo to malo zrozumiale jest.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czrny koń
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 159
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Dębica

PostWysłany: Pon 22:23, 10 Gru 2007    Temat postu:

Ja go sprawdzałem podpinając woltomierz pod akumulator i po dodaniu gazu napięcie na akumulatorze nie zmieniło się. A jak można jeszcze inaczej sprawdzac??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
walker69
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mazury
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 15:31, 11 Gru 2007    Temat postu:

do Antonia: tyrystor to mostek prostowniczy w simsonie jest odpowiedziałny za ładowanie akumulatora
do czarnego konia: możesz po odpaleniu podłączyć żarówkę do aku jeśli jest rozladowany a żarówka się świeci to znaczy że ładuje ale z tego co piszesz to pewnie ci nie ładuje może źle podłączyłeś albo jest spalony
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czrny koń
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 159
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Dębica

PostWysłany: Wto 18:10, 11 Gru 2007    Temat postu:

wszystko zgodnie ze schematem podpiołem został mi tylko zielony przewód ,ale jego nie ma na schemacie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KnightRider
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa/Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 19:36, 11 Gru 2007    Temat postu:

KnightRider napisał:
Chodzi Ci o zielony kabel ktory wychodzi od tej puszki (tyrystora), ktora jest za stacyjka?

Jesli tak, to zostaw to tak jak jest (jesli masz stop i ladownie).


Kilka postow wyzej napisane.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czrny koń
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 159
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Dębica

PostWysłany: Wto 19:40, 11 Gru 2007    Temat postu:

W takim razie co mam zrobic z tym przewodem skoro nie mam łasowania??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KnightRider
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa/Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:02, 11 Gru 2007    Temat postu:

Albo tyrystor padl, albo cewka.

Podepnij zarowke pod przewod czerwono-zolty(z wiazki kabli od silnika), a mase. Odpal. Powinna zaczac swiecic. Jesli nie - to albo przewod cewki, albo cewka - jesli tak, to tyrysotor padl (przyjmujac ze wszystko dobrze podlaczone)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czrny koń
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 159
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Dębica

PostWysłany: Wto 20:14, 11 Gru 2007    Temat postu:

sprawdzałem tak i świeciła a była to nawet żarówka 12V a ja mam instalacje 6V
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin