Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Dziwne problemy z elektryka Simson S51 elektronik 12v

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kukum
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 64
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świebodzin kolo Dąbrowy Tarnowskiej małopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 12:54, 17 Sie 2013    Temat postu: Dziwne problemy z elektryka Simson S51 elektronik 12v

Witam mam zrobiona instalace wedug tego schematu http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=6f0f2890b5fbcdb1
I motorek fajanie jezdzil az do czasu gdy zlapal lewe obroty i zaczol jechac do tylu. A teraz dziwna sprawa z iskra, bo jak kupilem modul to padla dioda i dolutowalem zewnetrzie. Idzialalo a teraz gubi iskre, a mianowicie gdy jak kope powoli jest iskra jak trzeba, ale jak kopie juz szybciej to iskra zanika wraz ze wzrostem obrotów. Sprawdzalem juz chyba wszystkimi miernikami i wszysto jest jak na forum napisane (miesci sie w normach) Iteraz chce aby jakos ktos mi logicznie wytlumaczyl co mu moglo sie poj.. bo juz go mialem wyrzucic do wisły Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rafał51
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 21 Kwi 2013
Posty: 443
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Opole
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 14:44, 17 Sie 2013    Temat postu:

Sprawdź zapłon może na początek
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kukum
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 64
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świebodzin kolo Dąbrowy Tarnowskiej małopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 14:57, 17 Sie 2013    Temat postu:

wszystko ok teraz go uruchomilem zalozylem nowa diode i ujechalem jakis kilometr i padl teraz dam dwie szeregowo i zobacze co bedzie robil. A takie pytanie dlaczego by palil diody?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:47, 17 Sie 2013    Temat postu:

Dwie szeregowo nic nie da. Kup jedną ale na większy prąd na przykład.

To że sprawdziłeś według sposobów opisanych na forum i niby wszystko jest ok to też jeszcze o niczym nie świadczy. Robiłeś testy na sprawdzenie kondensatorów, tyrystora itp ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kukum
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 64
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świebodzin kolo Dąbrowy Tarnowskiej małopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:55, 17 Sie 2013    Temat postu:

ok koledzy teraz dziala ok nawet na dwóch didach,gdy odpilem stacyjke (bo miala chyba zwarcie) to zapominalem tego kabelka zaizolowac i co dolek to zwieralo i palilo diode.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin