Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
dwa problemy 1. ładowanie 2. stop

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MatiZ
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 1871
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Stale

PostWysłany: Pią 18:30, 09 Maj 2008    Temat postu: dwa problemy 1. ładowanie 2. stop

elo mam taki problem mianowicie mostek mam dobry bo napiecie na mostku jest 13-16V a nie mam ladowania aqu. dzisiaj to oblukalem i zobaczylem ze kabel od + z mostka jest nie popiety. na kostce nie ma zadnego kabla ktory idze do aku Oo jest jedynie od swiatel stopu ktore mimo iz nie ma podpietego plusa z mostku swieca. gdzie mam podpiac ten kabel (+) prosto do aqu czy gdzies pod stacyjke??
a problem ze stopem jest taki wprawdzie to nie problem ale ciekawi mnie to skoro jest on z aku to czemu bez aqu tez swieci?? on bierze prad prosto z mostka?? i skoro jest on z cewki ladowania (sprawdzalem) to jak sie wlancza to czemu przygasaja swiatla



łeee troche zamotalem ale mysle ze sie polapiece ps pilne bo jutro jade w trase i nie chcialbym zeby mi aqu padl Oo

TAG-PUS ELEK-LADO ELEK-TYLN
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojtek2812
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 26 Gru 2007
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głogów

PostWysłany: Pią 18:40, 09 Maj 2008    Temat postu:

Skoro bez aku świeci to chyba nie może być z aku? Chyba logiczne...Oryginalnie stop jest z cewki ładowania. Plus z mostka podłącz do zacisku 30 stacyjki
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MatiZ
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 1871
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Stale

PostWysłany: Pią 18:41, 09 Maj 2008    Temat postu:

ale jak odepne z mostka kabelek z takim ~ oznaczeniem to nie swieci wiec jest z cewki ladowania raczej bardziej mnie interesuje gdzie podpiac ten +
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojtek2812
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 26 Gru 2007
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głogów

PostWysłany: Pią 19:10, 09 Maj 2008    Temat postu:

Czytaj posty chłopie. Napisałem ci wyżej
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MatiZ
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 1871
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Stale

PostWysłany: Pią 19:12, 09 Maj 2008    Temat postu:

a spoko nie doczytalem dokladnie myslalem ze to bylo odnosnie stopu a te styki w stacyjce sa jakies ponumerowane??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojtek2812
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 26 Gru 2007
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głogów

PostWysłany: Pią 19:43, 09 Maj 2008    Temat postu:

W oryginalnych stacyjkach na pewno jest a czy w innych tego nie wiem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MatiZ
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 1871
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Stale

PostWysłany: Pią 19:50, 09 Maj 2008    Temat postu:

30 mam chyba wolna a pod 86 rownolegly do 30 ma byc plus z aqu??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojtek2812
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 26 Gru 2007
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głogów

PostWysłany: Pią 20:08, 09 Maj 2008    Temat postu:

Muszę się poprawić. Do zacisku 30 idzie plus z mostka i jednoscześnie z 30 wychodzi kabel przez bezpiecznik na plus akumulatora. Od 86 wychodzi kabel do tego włącznika do migania światłami obok przycisku od klaksonu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MatiZ
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 1871
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Stale

PostWysłany: Pią 20:10, 09 Maj 2008    Temat postu:

a to spoko musze plus z aku wpiac do kostki gdzie jest plus z mostka a z drugiej strony jest wolne i plus z mostka do stacyjki







TEMET DO ZAMKNIECIA Wojtek mi wszystko wyjasnil i jest ok Wide grin odrazu kierunki jasniej migaja ciekawe czy bede musial ladowac aku prostownikiem czy juz nie bo tak to raz na tydzien musialem czasami dwa wytrzymywal


Ostatnio zmieniony przez MatiZ dnia Pią 22:14, 09 Maj 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin