Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Ciepły tyrystor?

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
walker69
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mazury
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:27, 23 Wrz 2007    Temat postu: Ciepły tyrystor?

Jestem w trakcie podłączania całej instalacji od podstaw podłączyłem już praktycznie wszystko ale wczoraj zauważyłem że jak włączam kierunek tyrystor mi się nagrzewa i to bardzo mocno wcześniej tego nie było a teraz robi się ciepły nie wiem czemu podejrzewam tylko że włożyłem za mocne bezpieczniki ale jak włożyłem słabsze to je paliło. mam simka S51B 6v na platynkach[/img]

TAG-SYZ ELEK-LADO6
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Nie 21:34, 23 Wrz 2007    Temat postu:

Nie powinien sie grzac byc moze podłączyles zle ladowanie i prad z aku cofa sie przez tryzystor na cewke ladowania .Sprawdz to w ten sposób--otoz pod bezpiecznik masz przewod oddajacy ladowanie kol. czerwony zdejmij go z bezpiecznika i dotykaj nim do kabla plusowego aku na wylaczonej stacyjce przy dotykaniu nie moze iskrzyc!jezeli iskrzy pisz.Cześć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
walker69
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mazury
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 19:02, 24 Wrz 2007    Temat postu:

sprawdzałem nic nie iskrzy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Wto 7:48, 25 Wrz 2007    Temat postu:

Mozesz zamiast czerwonego,podłaczyc zielony on zazwyczaj jest zaslepiany poniewaz jest to ladowanie czescioew znaczy jak aku jest pełne odcina ładowanie.Zobacz czy tez bedzie grzał sie tryzystor.Przyjrzyj sie tez kabelkowi brazowemu on jest w samym tryzystorze moze on nie łaczy.Cześć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin