Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Brak ładowania Simson S51

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Fan
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 19 Lip 2017
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 7:14, 19 Lip 2017    Temat postu: Brak ładowania Simson S51

Witam! Jestem posiadaczem Simsona S51B z instalacją 12V, zapłon platynkowy. Od jakiegoś czasu mam problem z ładowaniem. Na zaciskach akumulatora i mostka prostowniczego, podczas pracy silnika, multimetr przeskalowuje, ciągle zmienia wartości napięcia bez możliwości odczytu. Wymiana cewki i mostka nie pomogła. Po odłączeniu zacisków cewki ładowania od mostka na zaciskach poszczególnych elementów instalacji sytuacja się powtarza. Prawdopodobnie sieje któraś cewka. Czy zaciski cewki ładowania powinny mieć przebicie na masę? W moim przypadku tak jest. Z tego co wiem jest to cewka bezmasowa.
Poświęciłem na ten temat dużo czasu i powoli zaczyna brakować mi pomysłów co może być przyczyną. Proszę o konstruktywne porady. Z góry dziękuję!
Pozdrawiam!


Ostatnio zmieniony przez Fan dnia Śro 17:08, 19 Lip 2017, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin