Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Brak ładowania

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawełsimsonsr
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 27 Cze 2008
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 23:39, 27 Cze 2009    Temat postu: Brak ładowania

Witam
mam simsona sr wersja c, i mam taki problem ,że od jakiegoś czasu nie mam ładowania javascript:emoticon('<img src=(" border="0" />'). Według schematu http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc12299cc486ca63 z cewki bez masowej kable wchodzą do mostka a z niego wychodzi plus i masa prądu stałego i napięcie u mnie wynosi w zależności od obrotów od 15 do nawet 40v albo więcej, dalej ten plus idzie do elby i z niego wychodzi kabel który przez stacyjkę łączy się z plusem na akumulatorze ale na tym kablu jest tylko i to nie zawsze 1,5 v i takie samo jest napięcie mierzone przy wyciągniętym akumulatorze na klemach. I mam takie pytanie czy da się to naprawić bez wymieniania elby (naprawa elby) , lub czy da się założyć jakiś regulator napięcia chodzi mi o jak najniższe koszty.



PS Już sobie poradziłem chociaż nie do końca, otóż wyregulowałem potencjometrem w elbie napięcie ładowania i jest 12 v ale jak bez akumlatora go odpale to np. podświetlenie licznika miga i nie wiem czy tak powinno być

TAG-SYZ ELEK-LADO


Ostatnio zmieniony przez pawełsimsonsr dnia Śro 21:38, 08 Lip 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
brylant2112
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 132
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Sob 2:20, 01 Sie 2009    Temat postu:

Jeśli ładowanie ma poprawnie działać napięcie powinno być większę niż napięcie na aku czyli około 15-15.5V
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin