Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Brak iskry, świateł, klaksonu itp.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamilpod
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Wrz 2006
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 10:38, 02 Lip 2008    Temat postu: Brak iskry, świateł, klaksonu itp.

witam! gdy wczoraj przejechalem sie motorem to zaczal mi przerywac az wkoncu zgasl. Myslalem ze to swieca i otwieram te czarne plastikowe oslonki a tam do oslanki byl wtopiony jeden kabelek od przerywacza(poniewaz nie mam przerywacza i dwa kabelki byly polaczone ze soba zeby migacze swiecily). Teraz nie mam ani iskry,ani swiatel ani klaksonu ani nic. Co sie moglo stac?? bezpiecznik jest dobry. Mam akumulator 2letni i instalacje 12V.Prosze o pomoc! pozdrawiam!

TAG-PUS ELEK-INSR
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kaziu
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 3110
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zgierz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 10:53, 02 Lip 2008    Temat postu:

Masz zaplon elektroniczny??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamilpod
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Wrz 2006
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 10:54, 02 Lip 2008    Temat postu:

Hmmm nie wiem. mam dwie cewki,platynki i kondensator pod kolem zamachowym to chyba to cos znaczy..
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kaziu
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 3110
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zgierz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 10:59, 02 Lip 2008    Temat postu:

No to masz platyniarza..a ładowanie masz zakladam ze przez mostek garetza i elbe ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamilpod
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Wrz 2006
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 11:02, 02 Lip 2008    Temat postu:

przez mostek garetza i elbe nie mam pojecia co to jest. mam akumulator z przodu cewke butelkowa i nie wiem co jeszcze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sebof11
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 01 Cze 2008
Posty: 266
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Górki
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 11:32, 02 Lip 2008    Temat postu:

A wes otwórz ten dekiel co masz stacyjke i zobacz czy za nią coś jest jak tak to napisz co...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamilpod
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Wrz 2006
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 11:41, 02 Lip 2008    Temat postu:

za stacyjka nic nie ma tylko kable ida do niej jakies
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sebof11
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 01 Cze 2008
Posty: 266
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Górki
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 11:51, 02 Lip 2008    Temat postu:

To ty musisz miec ten mostek garetza i elbe zobacz czy masz z drugiej strony w schowku taka czarna puszke do której ida 4 kable

Ostatnio zmieniony przez sebof11 dnia Śro 11:59, 02 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamilpod
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Wrz 2006
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 12:05, 02 Lip 2008    Temat postu:

nie mam.a czemu to jest takie wazne?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Śro 12:09, 02 Lip 2008    Temat postu:

a jaki to ma związek z iskrą ??.


Wybadaj który kabel idzie do cewki butelkowej (to jest cewka z której wychodzi przewód do świecy zapłonowej)

Jak znajdziesz ten kabelek to odłącz go od niej (zapamiętaj gdzie był)

złap za niego i a silnik i kopnij lekko kopniakiem jak porazi cie prąd to znaczy ze padła cewka butelkowa.

i jest do wymiany.

Aha i sprawdz wszystkie przewody masowe od zapłonu. bo może jakiś sie odłaczył

aha a ty nie masz czasem SR ?? ;> bo w S nie spotkałem sie z plastikowymi osłonkami Wide grin


Ostatnio zmieniony przez pawels2004 dnia Śro 12:10, 02 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamilpod
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Wrz 2006
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 16:08, 02 Lip 2008    Temat postu:

ale to od cewk izalezy ze nie ma swiatel ani klaksony??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Omson
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 191
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Kędzierzyn-Koźle

PostWysłany: Śro 16:16, 02 Lip 2008    Temat postu:

klakson idzie z aku więc cewki nie mają nic do tego, a światła owszem idą z cewki świetlnej i przez cewkę mogą nie działać, ale może to być też co innego
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamilpod
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Wrz 2006
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 12:19, 07 Lip 2008    Temat postu:

witam! zagladalem ostatnio do simka i jak podlaczylem dobra cewke to i tak nic nie dalo. Pod licznikiem za stacyjka czy tez obok nic nie ma. Zaplon nie mam elektroniczny bo mam iskrownik. Wiem ze te kabelko od przertwacz co sie wtopily w oslonke to sa wtopione w to plastikowe co jest nad koncowka kabla. czy to moze robic zwarcie? moze cos sie stalo z akumulatorem. aku mam tylko 1rok.

Ostatnio zmieniony przez kamilpod dnia Pon 23:15, 21 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin