Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
problem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grzesiek_simsons51
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 23 Wrz 2007
Posty: 5790
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 13:37, 27 Gru 2007    Temat postu: problem

mam problem bo jak dzisiaj zapaliłem simka to robiłęm tak:
wyłączyłem zapłon i kopnąłem 3 razy na ssaniu, potem włączyłęm zapłon i kopnąłem 2 razy i zapalił. Zapalił i po sekundzie zgasł. Kopałem potem jeszcze z 5 razy (cały czas na ssaniu) i zapalał ale po sekundzie zgasł takie muł. A potem odkręciłem swiecę i była cała mokra. Wyczyściłem i zapaliłem i zapalił. Troche go muliło ale zapalił. Potem sie rozgrzał i chodził chyba nie gasł pojeździłem po podwórku z 3minuty bo zimno i dalej nie pojade, i pochodził na wolnych obrotach z 5 min i było niby ok. Ale dziwne było to że całe kolenko było mokre oleju i jeszcze dwie kropelki oleju spadło na ziemię. I mam jeszcze pytanie bo jak przyłoże rękę do tłumika to mi troche olejem wali i mam na ręce takie kropki oleju.. czy to normalne jest?????? Ale potem już wytarłem kolanko i tylko troche było mokre... co o tym sądzicie????Proszę o pomoc!!


Ostatnio zmieniony przez grzesiek_simsons51 dnia Czw 13:38, 27 Gru 2007, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Antonio
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 23 Maj 2007
Posty: 7876
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ok. Środy Wlkp
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 13:38, 27 Gru 2007    Temat postu:

Moze za duzo oleju albo w tlumiku masz zapasy ^^
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grzesiek_simsons51
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 23 Wrz 2007
Posty: 5790
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 13:39, 27 Gru 2007    Temat postu:

czyściłem niedawno tłumik gorącą wodą ile sie dało to wyczyściłem, troche zostało tego nagaru
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Antonio
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 23 Maj 2007
Posty: 7876
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ok. Środy Wlkp
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 13:49, 27 Gru 2007    Temat postu:

Goraca woda? Heh, niewiele ci pewnie wyczyscilo...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomek1212
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 08 Cze 2007
Posty: 10211
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów - polski biegun ciepła

PostWysłany: Czw 13:51, 27 Gru 2007    Temat postu: Re: problem

grzesiekc3 napisał:
zapaliłem i zapalił. Troche go muliło ale zapalił.

AHA, to wiele wyjaśnia....

A masz dobrze dokręconą nakrętke tłumika i czy masz szczelne to połączenie ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grzesiek_simsons51
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 23 Wrz 2007
Posty: 5790
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 13:52, 27 Gru 2007    Temat postu:

dokręciłęm ile dało rady. czyli co to może być?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomek1212
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 08 Cze 2007
Posty: 10211
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów - polski biegun ciepła

PostWysłany: Czw 13:57, 27 Gru 2007    Temat postu:

No skoro tam pluje to znaczy że jest nieszczelne.
A nie ma tam jakiś przedmuchów ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grzesiek_simsons51
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 23 Wrz 2007
Posty: 5790
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 17:07, 27 Gru 2007    Temat postu:

trochę idzie z tamtąd dym. ale czym to uszczelnić?? i to może być powodem że nie chchiał palić tak od razu??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lycha_15
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 01 Lis 2007
Posty: 2442
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łaziska City
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 17:23, 27 Gru 2007    Temat postu:

podłóż między kolanko a cylinder miedziana podkladke i powinno byc dobrze

Ostatnio zmieniony przez lycha_15 dnia Czw 17:23, 27 Gru 2007, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grzesiek_simsons51
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 23 Wrz 2007
Posty: 5790
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 18:53, 27 Gru 2007    Temat postu:

ale dlaczego mi tak gasł?????
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Michal91a
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 23 Kwi 2007
Posty: 980
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lewniowa

PostWysłany: Czw 19:29, 27 Gru 2007    Temat postu:

nie przejmuj sie tym w zimie mozesz mieć takie dziwne zachowania, i jak ci zapalił i potem zgasł to trzeba było juz ssanie wyłączyć bo go troche przylałeś a potem go jeszcze ssaniem potraktowałeś tak ze zalałeś go juz na amen pojeżdzij chwile jeszcze jezeli sie nic nie bedzie działo to nic mu sie nie dzieje tylko zimno mu przeszkadza a jak zaczną sie coraz większe jaja robić to wtedy będziemy radzć
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gangsta
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 20 Sie 2006
Posty: 1109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: KiElCe
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 19:43, 27 Gru 2007    Temat postu:

hey a tloczek od ssania ci dobrze chodzi?? moze gdzies go zblokowalo i ci wzbogaca mieszanke :look
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Antonio
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 23 Maj 2007
Posty: 7876
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ok. Środy Wlkp
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:03, 27 Gru 2007    Temat postu:

Heh u mnie po odpaleniu z zimnego trzeba go trzymac na ssaniu z minute przynajmniej zeby chodzil :P Ale nie przeszkadza mi to, po chwili jest dobrze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin